Oasis Les Jardins | Les Sables d'Olonne, Vendée

5x de leukste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d’Olonne

Heerlijk fietsen in de Vendée

Het zonnige en gevarieerde gebied van de Vendée is perfect om doorheen te fietsen. Vanaf Oasis Les Jardins zijn er meerdere routes beschikbaar om de omgeving op een ontspannen manier te ontdekken. Van bosrijke of moerassige gebieden tot aan lekker uitwaaien langs de kust, er is genoeg keuze! Voor u hebben wij de 5 leukste en veelzijdigste routes uitgezocht.

Fiets huren tijdens uw verblijf in Les Sables d'Olonne? Voor onze resortgasten hebben we normale fietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen beschikbaar. Neem contact op met onze receptie om uw fiets te reserveren!

 

#1 Les Sables d’Olonne

De badplaats Les Sables d'Olonne is in de loop der jaren uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming. Er valt hier van alles te beleven en te ontdekken voor toeristen! De omgeving van Les Sables d'Olonne leent zich uitstekend voor verkenning per fiets. Zo kunt u door omliggende bossen, moerasgebieden en langs de Atlantische Kust fietsen. Er zijn talloze routes beschikbaar in het gebied, variërend in moeilijkheidsgraad, zodat er voor elk niveau een geschikte route is. Langs de kust strekken zich maar liefst 285 kilometer aan fietspaden uit, met meerdere toegangspunten tot het strand en routes die over de duinen lopen.

#2 Marais Breton VendĂ©en - Les Sables d’Olonne

Een gezonde fietstocht in de zilte zeelucht van de Atlantische Kust is zeker een aanrader tijdens uw verblijf bij Oasis Les Jardins. Deze mooie fietsroute loopt langs de Atlantische Kust en langs de hoogtepunten van CĂŽte de LumiĂšre. Het startpunt is bij het moerasgebied Marais Breton VendĂ©en, bij de ‘Chinese Haven’. Vanaf hier brengt de route u langs onder andere het strand van Saint-Jean-de-Monts, de sardienen haven van Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de surf hotspots van BrĂ©tignolles en het moerrassige Marais d’Olonne. De route eindigt in de badplaats Les Sables d’Olonne. 

Marais Breton Vendéen ligt op 60 kilometer van ons resort Oasis Les Jardins.

#3 La Rochelle - Rochefort

Deze fietsroute begint bij La Rochelle en gaat vervolgens via een pad langs de kust af naar de badplaats Chatelaillon-Plage. In dit gezellige kustplaatsje heeft u een prachtig uitzicht over de baai en kunt u even uitrusten op het strand. Een leuke activiteit om te doen tijdens een pauze hier is naar het oesterhuisje gaan. Leer alles over oesters en doe mee aan een oesterproeverij, een prima lunch! De route loopt verder door het laagland van Les Landes naar de stad Rochefort, het eindpunt van deze route. Rochefort kent een rijke geschiedenis. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude watertoren of ga langs het museum en leer meer over het maritiem verleden van de stad. 

La Rochelle ligt op 93 kilometer van ons resort Oasis Les Jardins.

#4 Saint Gilles Croix de Vie - Les Sables d’Olonne

In de Vendée is Saint Gilles Croix de Vie een bekende badplaats met een grote vissershaven. Hier start uw fietsroute. Geniet nog even van een heerlijke makreel of sardine, vers uit de zee, voordat u op de fiets stapt. Vanaf deze badplaats vervolgt de route zich naar de wijngaard van Brem sur Mer, een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Geniet van de rust en de omgeving terwijl u fietst naar het pad van Avocettes, dat verder van de kust af ligt en meer richting een bosrijke omgeving gaat. Het prachtige bos van Olonne en de oude zoutpannen zijn tegenwoordig beschermde gebieden, maar gelukkig wel toegankelijk om doorheen te fietsen. Uiteindelijk komt u uit bij de jachthavens van Les Sables d'Olonne, waar deze fietsroute eindigt.

Saint Gilles Croix de Vie ligt op 40 kilometer van ons resort Oasis Les Jardins.

#5 RĂ©aumur - La Roche sur Yon

Deze fietsroute start in Réaumur en brengt u langs vele gevarieerde badplaatsen en steden in de Vendée. Vanaf het startpunt fietst u langs de prachtige kastelen van Saint-Mesmin en naar het historische Tiffauges. Hier bewondert u een kasteelruïne en meerdere bijzondere erfgoederen. De fietstocht gaat verder en brengt u langs het park Le Puy de Fou, wat zeker ook een bezoek waard is. Vervolgens gaat de route verder naar de oevers van de SÚvre om uiteindelijk te eindigen in La Roche sur Yon. Ontspan hier met een drankje op het plein van Napoléon en geniet nog even na van een heerlijke dag. 

RĂ©aumur ligt op 100 kilometer van ons resort Oasis Les Jardins.

 

Le Puy de Fou

Dit waren ze dan! De, wat ons betreft, mooiste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d'Olonne. Naast fietsroutes, vindt u in de omgeving van Oasis Les Jardins nog tal van andere leuke activiteiten. Meer hierover leest u in onze blog "De leukste activiteiten in Les Sables d'Olonne".

Ook een verblijf boeken in Les Sables d'Olonne en genieten van een heerlijk weekend of weekje weg aan zee? Boek dan makkelijk en snel uw verblijf bij Oasis Les Jardins in een van onze ruime vakantiehuizen!

 
 

Vond u dit een leuk artikel? Vergeet u dan niet aan te melden voor de Oasis Resorts Nieuwsbrief, voor nog meer maandelijkse reisinspiratie!

De meestgestelde vragen over fietsen in Les Sables d'Olonne:

Wat zijn de leukste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

In de omgeving van Les Sables d'Olonne zijn er veel leuke fietsroutes te volgen. Ze verschillen allemaal in moeilijkheidsgraad en afstand waardoor er voor ieder niveau een gepaste route is. We hebben de 5 mooiste routes voor u op een rijtje gezet. 

Waar kan ik wat eten tijdens een fietsroute in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

Veel fietsroutes lopen door of langs badplaatsen of steden. Hier zijn genoeg restaurants waar u even een hapje kunt eten onderweg. Hongerig na afloop? U kunt ook bij Restaurant La Ferme de Villeneuve eten bij terugkomst op Oasis Les Jardins. 

Welke steden kom ik allemaal tegen tijdens een leuke fietsroute in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

Het verschilt per fietsroute welke steden u bezoekt, dit kunt u dus zelf uitkiezen. La Rochelle - Rochefort is een leuke fietsroute als u geïnteresseerd bent in geschiedenis bijvoorbeeld. 

Waar kan ik meer informatie krijgen over de leukste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de receptie van Oasis Les Jardins, hier helpen wij u graag verder. Ook kunt u hier een fiets huren, als u deze niet zelf bij heeft.