Oasis Resorts

5x de leukste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d’Olonne

5x de leukste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d’Olonne 

Het zonnige en gevarieerde gebied van de Vendée is perfect om doorheen te fietsen. Vanaf Oasis Les Jardins zijn er meerdere routes die u kunt kiezen om de omgeving te ontdekken. Van bosrijke of moerasgebieden tot aan routes langs de kust, er is genoeg keuze. Voor u hebben wij de 5 leukste en veelzijdigste routes uitgezocht.

#1 Les Sables d’Olonne

De badplaats Les Sables d’Olonne is een favoriete vakantiebestemming geworden over de jaren heen, er is genoeg te doen en ontdekken voor toeristen. De omgeving van Les Sables d’Olonne is perfect om te verkennen op de fiets. Fiets door de omliggende bossen, moerasgebieden of langs de Atlantische Kust. Er zijn veel verschillende routes die u kunt aanhouden in dit gebied, deze hebben allerlei verschillende moeilijkheidsgraden waardoor er voor ieder niveau een gepaste route is. Langs de kust is er 285 kilometer aan fietsroutes, de paden hebben meerdere toegangspunten tot het strand en lopen over de duinen.

#2 Marais Breton VendĂ©en - Les Sables d’Olonne

Een gezonde fietstocht in de zilte zeelucht van de Atlantische Kust is zeker een aanrader tijdens uw verblijf bij Oasis Les Jardins. Deze mooie fietsroute loopt langs de Atlantische Kust en langs de hoogtepunten van CĂŽte de LumiĂšre. Het startpunt is bij het moerasgebied Marais Breton VendĂ©en, bij de ‘Chinese Haven’. Vanaf hier gaat de route langs onder andere het strand van Saint-Jean-de-Monts, de sardienen haven van Saint-Gilles-Croix-de-Vie, de surf hotspots van BrĂ©tignolles en het moerrassige Marais d’Olonne. De route eindigt in de badplaats Les Sables d’Olonne. 

Marais Breton Vendéen ligt op 60 kilometer van het resort Oasis Les Jardins.

#3 La Rochelle - Rochefort

Deze fietsroute begint bij La Rochelle en gaat vervolgens via een pad langs de kust af naar de badplaats Chatelaillon-Plage. In deze badplaats heeft u een prachtig uitzicht over de baai en kunt u even uitrusten op het strand. Een leuke activiteit om te doen tijdens een pauze hier is naar het oesterhuisje gaan. Leer alles over oesters en doe mee aan een oesterproeverij, een prima lunch! De route loopt verder door het laagland van Les Landes naar de stad Rochefort, het eindpunt van deze route. Rochefort kent een rijke geschiedenis, breng een bezoek aan de oude watertoren of bezoek het museum over het maritiem verleden van de stad. 

La Rochelle ligt op 93 kilometer van het resort Oasis Les Jardins.

#4 Saint Gilles Croix de Vie - Les Sables d’Olonne

In de VendĂ©e is Saint Gilles Croix de Vie een bekende badplaats met een grote vissershaven. Hier is het beginpunt van deze fietsroute, geniet nog even van een heerlijke markreel of sardine die hier vers uit de zee komen voor u op de fiets stapt. Vanaf deze badplaats vervolgt de route zich naar de wijngaard van Brem sur Mer, een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Geniet van de rust en de omgeving terwijl u door fietst naar het pad van Avocettes, wat verder van de kust af en meer richting een bosrijke omgeving. Het bos van Olonne en de oude zoutpannen zijn tegenwoordig beschermde gebieden maar gelukkig wel toegankelijk om doorheen te fietsen, want het is een prachtig gebied. Uiteindelijk komt u bij de jachthavens van Les Sables d’Olonne terecht waar deze fietsroute eindigt. 

Saint Gilles Croix de Vie ligt op 40 kilometer van het resort Oasis Les Jardins.

#5 RĂ©aumur - La Roche sur Yon

Bij deze fietsroute begint u in Réaumur en komt u langs veel gevarieerde badplaatsen en steden in de Vendée. Vanaf het startpunt vervolgt de route zich langs de kastelen van Saint-Mesmin om zo naar Tiffauges te fietsen. Hier kunt u meerdere erfgoederen bewonderen als de ruïne van het kasteel dat in de vele oorlogen in de Vendée gesneuveld is. De fietstocht gaat verder en komt langs het park Le Puy de Fou, wat zeker ook een bezoek waard is. Vervolgens gaat de route verder naar de oevers van de SÚvre om uiteindelijk te eindigen in La Roche sur Yon. Ontspan hier met een drankje op het plein van Napoléon en bewonder de grote mechanische dieren die hierop staan. 

RĂ©aumur ligt op 100 kilometer van het resort Oasis Les Jardins.

 
 

Le Puy de Fou

🚮 Wat zijn de leukste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

In de omgeving van Les Sables d'Olonne zijn veel leuke fietsroutes die u kunt volgen. Ze verschillen allemaal in moeilijkheidsgraden en afstanden waardoor er voor ieder niveau een gepaste route is. Een aanrader is de Trans-Europese fietsroute, deze route doorkruist meerdere landen. 

đŸœâ€ïž Waar kan ik wat eten tijdens een fietsroute in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

Veel fietsroutes lopen door of langs badplaatsen of steden. Hier zijn genoeg restaurants waar u even een hapje kunt eten onderweg. U kunt ook bij Restaurant La Ferme de Villeneuve eten bij terugkomst op Oasis Les Jardins. 

🏙 Welke steden kom ik allemaal tegen tijdens een leuke fietsroute in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

Het is per fietsroute verschillend welke steden u bezoekt, dit kunt u dus zelf uitkiezen. La Rochelle - Rochefort is een leuke fietsroute als u geïnteresseerd bent in geschiedenis bijvoorbeeld. 

🛎 Waar kan ik meer informatie krijgen over de leukste fietsroutes in de omgeving van Les Sables d'Olonne?

Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de receptie van Oasis Les Jardins, hier helpen wij u graag verder. Ook kunt u hier een fiets huren, als u deze niet zelf bij heeft.