+31 (0) 30 208 3050info@oasisresorts.com 
Oasis Les JardinsZoek & BoekOnze resortsOver onsVakantieperiodes Reisblog

Wat te doen in des Sables d'Olonne

  1. Oasis Les Jardins
  2. Wat te doen in des Sables d'Olonne

De leukste activiteiten van des Sables d'Olonne

Sables d’Olonne geniet van een heerlijke ligging aan de Atlantische Oceaan. Deze badplaats is daardoor ook erg geliefd en wordt ook wel de hoofdstad van de Lichtkust genoemd. Doordat de stad aan zee ligt en is omdat Sables d'Olonne omgeven is door veel groen zoals bos, duin en moeras is het heel het jaar door een prachtige bestemming.
De leukste activiteiten van Sables d’Olonne vindt u hier:

  1. Watersportactiviteiten
  2. Bijzondere oude straatjes
  3. Uitgerekte zandstranden
  4. Prachtige fiets- en wandelroutes
 

#1. Watersport

Door de heerlijke ligging van Sables d’Olonne aan zee valt er voor de watersportliefhebbers genoeg te beleven. Naast dat u kunt gaan zwemmen op een van de stranden is er ook de mogelijkheid om te surfen, kayaken, zeilen, kitesurfen, duiken, paddlen en nog veel meer. Bent u nog onervaren? Er zijn tal val scholen en verenigingen te vinden aan de kust van Sables d’Olonne waar u les kunt nemen in een leuke watersportactiviteit.

#2. Fietsen en wandelen

Ga er te voet of per fiets op uit en beleef een onvergetelijke dag in de natuur. De omgeving van Sables d’Olonne is schitterend. Er zijn diverse wandel- en fietspaden aangelegd waardoor u prachtige routes kunt maken langs de kust, door de duinen en het moerasgebied. Het is heerlijk vertoeven op een van de gezellige terrasjes op de boulevard.

 

#3. Zoo des Sables d’Olonne

Op slechts 5 minuten afstand van Oasis Les Jardins bevindt zich de dierentuin van Sables d’Olonne. Een bezoekje aan deze gigantische dierentuin is zeker de moeite waard. Met maar liefst 4 hectare valt er genoeg te ontdekken en bent u verzekerd van een geslaagd dagje uit met het hele gezin. Het is een ecodierentuin met 40 bedreigde diersoorten zoals leeuwen, apen, miereneters en pinguïns.

#4. De verschillende wijken

Alleen de stad zelf al is een prachtige bezienswaardigheid. De prachtige boulevard, de haven en de bijzondere wijken bieden u urenlang vermaak in deze parel van de Vendée. In het centrum van Sables d’Olonne vindt u het Quartier de Ile penotte. De huizen zijn voorzien van schitterende kunstwerken bestaande uit kleurrijke mozaïeken schelpen uit de Atlantische Oceaan. Ook is de smalste straat van Frankrijk te vinden in het centrum in de Rue de L’enfer. De wijk La Chaume is met haar bijzondere woningen ook zeker een bezoekje waard. Hier staat de Tour Arundel, de vuurtoren en een prachtig oud fort genaamd Fort St-Nicolas.

"Rue de L'enfer, het smalste straatje van Frankrijk is te vinden in het centrum van des Sables d'Olonne!" 

#5. Le Grand Défi

Voor een spannend familieavontuur moet u gaan naar recreatiepark Le Grand Défi. Dit is een unieke beleving voor zowel jong als oud. Bij het recreatiepark kunt u allerlei sportieve activiteiten doen, zoals bomen klimmen, paintballen, ponyrijden en meer!

Boek uw verblijf in des Sables d'Olonne

🌳 Wat is er te doen in des Sables d'Olonne?

Des Sables d'Olonne is perfect voor heerlijke wandel- en fietstochten langs de Atlantische Oceaan. Maar ook kunt u hier aan diverse watersporten doen. Breng een bezoekje aan de haven Port Olona of bezoek de dierentuin. 

🏖 Welke watersporten kan ik doen in Sables d'Olonne?

Naast dat u kunt gaan zwemmen op een van de stranden is er ook de mogelijkheid om te surfen, kayaken, zeilen, kitesurfen, duiken, paddlen en nog veel meer.

🚶🏼‍♂️ Wat is er te zien in het centrum van Sables d'Olonne?

De haven, de prachtige boulevard en de oude wijken bieden u uren vermaak. De huizen zijn versiert met moizaiken schelpen uit de Atlantische Oceaan. Bovendien is het smalste straatje van Frankrijk te vinden in Sables d'Olonne.

👶 Is Oasis Les Jardins centraal gelegen?

Jazeker! het ruime vakantieresort van Oasis Les Jardins bevindt zich op steenworp afstand van het strand. Bijna elke villa beschikt over een privé zwembad en een riante tuin en/of terras.