Oasis Les Jardins | Les Sables d'Olonne, Vendée

Wat te doen in Les Sables d'Olonne

De leukste activiteiten in Les Sables d'Olonne

De badplaats Les Sables d’Olonne geniet van een heerlijke ligging aan de Atlantische Oceaan. Doordat de stad aan zee ligt en wordt omgeven door veel groen zoals bos, duin en moeras is het heel het jaar door een prachtige bestemming. Daarnaast is Les Sables d'Olonne een uitstekende vakantiebestemming voor een vakantie met familie en vrienden dankzij de vele activiteiten die er worden aangeboden. 

Wat er precies te doen is in Les Sables d'Olonne? We hebben de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet!

 
 

#1. Watersport

Door de heerlijke ligging van Sables d’Olonne aan zee valt er voor de watersportliefhebbers genoeg te beleven. Naast dat u kunt gaan zwemmen op een van de stranden is er ook de mogelijkheid om te surfen, jetskiën, zeilen, kitesurfen, paddle boarden en nog veel meer. Bent u onervaren? Er zijn tal val scholen en verenigingen te vinden aan de kust van Les Sables d’Olonne!

#2. Fietsen en wandelen

Er zijn talrijke wandel- en fietsroutes te vinden in Les Sables d'Olonne. De Vendée is zelfs uitgeroepen tot de beste fiets-regio van Frankrijk en biedt u de mogelijkheid om een prachtige tocht te maken en ongelooflijke landschappen te ontdekken. Huur een fiets bij de receptie van Oasis Les Jardins en neem het fietspad direct vanaf het resort om uw route te beginnen! U kunt ook naar het bos of de moerassen gaan om andere landschappen te ontdekken.

#3. Zoo des Sables d’Olonne

Op slechts 5 minuten afstand van Oasis Les Jardins bevindt zich de dierentuin van Les Sables d’Olonne. Een bezoekje is zeker de moeite waard! Met maar liefst 4 hectare valt er genoeg te ontdekken en bent u verzekerd van een geslaagd dagje uit met het hele gezin. De Zoo des Sables d'Olonne is een ecodierentuin met 40 bedreigde diersoorten zoals leeuwen, apen, miereneters en pinguïns.

Een zeer gastvrije dierentuin met veel bomen. De dieren lijken het hier erg naar hun zin te hebben. Het pad is goed beschaduwd en het is gemakkelijk om rond te lopen. Ik heb de diversiteit van de soorten en de beschrijvende info bordjes erg op prijs gesteld. D.L. op Google

#4. Varen & picknicken

Start uw dagje varen vanaf de beroemde Vendée Globe kade en zet koers naar de oceaan! Met of zonder vaarbewijs kunt u in Port Olona een boot huren en voor een middag of een dag uitvaren. Op het programma: uitrusten in de zon, ontspannen op open zee en picknicken op de boot! U kunt ook kiezen voor een rondleiding met een adembenemend uitzicht op de kust. Een heerlijke dag in Les Sables d'Olonne!

#5. Stranden bezoeken

Een verblijf aan de Atlantische Oceaan is niet geslaagd zonder te genieten van de zon, uiteraard met de voeten in het zand. Wat te doen in Les Sables d'Olonne? Dit zijn de mooiste stranden in de regio:

  • Het strand van Tanchet, op 2km van het resort
  • La Grande Plage des Sables d'Olonne, op 5 km van het resort
  • La Paracou, in La Chaume
  • Het strand van Veillon, in Talmont-Saint-Hilaire

Zowel tijdens de zomer als in de rest van het jaar zijn de stranden van de Vendée een heerlijke bestemming voor een dagje weg. Genieten met de hele familie, eindeloos zwemmen en natuurlijk zandkastelen bouwen!

 
 
 

Kunnen wij u helpen?

Heeft u nog vragen over uw verblijf in Les Sables d'Olonne? Aarzel niet om contact op te nemen met 1 van onze reisadviseurs!
+31 30 208 30 50