Oasis Resorts

5x de leukste zomeractiviteiten met kinderen in de Franse Alpen

De leukste kinderactiviteiten in de Franse Alpen

In de Franse Alpen beleeft u gegarandeerd een leuke en actieve zomervakantie voor het hele gezin. Vraagt u zich af wat er allemaal te beleven is in de Franse Alpen voor uw kinderen? Er zijn eindeloos veel activiteiten te ondernemen. Waar maakt u uw kinderen echt blij mee? Wij zetten hieronder dé leukste kinderactiviteiten in de zomer voor u op een rij.

  • Actief met de familie
  • Midden in de natuur
  • Voor jong en oud

Activiteit 1#: Raften

Ga met het hele gezin raften op de prachtige rivier de la Dranse. Tijdens een uur raften ontdekt u de stroomversnellingen en de rustige gedeeltes van de rivier. Het raften wordt begeleid door een gediplomeerde gids en alle uitrusting is aanwezig. Een leuke actieve middag waarbij u kunt genieten van de prachtige omgeving en zo af en toe zal de spanning stijgen! Gaat u het avontuur aan samen met uw kinderen?

Activiteit 2#: Klimmen

Samen met de kinderen klimmen is mogelijk bij de Saix de Miolène Cliffs in Abondance een mooie "Via Ferrata" gelegen in een prachtig landschap met uitzicht over de verschillende dorpen. Deze Via Ferrata biedt 3 verschillende routes aan, dit maakt het voor iedereen toegankelijk. Vanzelfsprekend is de route voorzien van een goede beveiligingskabel. Goed om te weten: zorg voor dichte schoenen, sportkleding en water.

Activiteit 3#: Ziplinen

De Fantasticable in Châtel laat u zo vrij als een vogel vliegen boven de Alpen. Op 240 meter hoogte vliegt u met 100 km per uur over het prachtige berglandschap. Vliegt u liever niet alleen? Een duovlucht samen met uw kind is ook mogelijk. De zipline is eenvoudig te bereiken met de stoeltjeslift Pré-la-Joux in Châtel. Deze fantastische ervaring wilt u niet missen, geschikt voor jong en oud!

Een dag met de kinderen in de Franse Alpen! 😀

Waar in de Franse Alpen? 

Activiteit 4#: Zwemmen

Tijdens de warme zomerdagen is niets fijner dan afkoelen in het zwembad. De kinderen spelen lekker in het water terwijl u een goed boek leest. Het zwembad in Châtel is een aanrader voor een dagje zwemmen. Leuke glijbanen een waterspeelparcour, de kinderen zullen zich hier prima vermaken.

U kunt ook richting het meer van Genève rijden waar u leuke strandjes vindt voor een dagje relaxen en zwemmen. Of breng een bezoek aan het buitenzwembad in Evian.  

Activiteit 5#: Wandelen 

De Franse Alpen leent zicht uitstekend voor een wandeling door de prachtige natuur. Er zijn volop familieroutes die het mogelijk maken om samen met de kinderen te wandelen. Begin de wandeling ’s ochtends in verband met de oplopende temperaturen. In de middag is het dan tijd om de wandeling te onderbreken met een heerlijke picknick. Op de route zijn er voldoende mogelijkheden om te picknicken, het ene plekje is nog mooier dan het andere plekje!

"In de Franse Alpen beleeft u gegarandeerd een leuke en actieve zomervakantie voor het hele gezin!" 👪 

Kom tot rust na een dag vol activiteiten.. 

Na een dag vol activiteiten is het fijn om met elkaar te kunnen ontspannen in een comfortabel appartement. De appartementen van Oasis Les Portes du Soleil bieden uw familie voldoende luxe, comfort en vooral ruimte. De appartementen beschikken over meerdere slaapkamers en badkamers. De grote woonkamer en ruime keuken zorgen echt voor een huiselijk gevoel. De dag afsluiten in het bubbelbad of met een spelletje aan de keukentafel, bij Oasis Les Portes du Soleil beleeft u het ultieme vakantiegevoel!

Boek uw familievakantie in de Franse Alpen
 

💦 Wat is de leukste activiteit op het water in de Franse Alpen?

Voor een actieve activiteit op het water is het leuk om met de kinderen te raften. Een leuke middag vertier en spanning op de prachtige rivier de la Dranse.

🧗‍♂️ Het leukste klimparcour met de kinderen in de Franse Alpen?

De Saix de Miolène Cliffs in Abondance is een mooie "Via Ferrata" waar de kinderen veilig kunnen klimmen en klauteren. 

👀 De meest spectaculaire activiteit voor de kinderen in de Franse Alpen?

Vliegen boven de bergtoppen met de Fantasticable in Châtel. Echt een aanrader voor jong en oud!

🏊 De leukste plek om te zwemmen met de kinderen in de Franse Alpen?

Het zwembad in Châtel is een leuke plek om te zwemmen met de kinderen tijdens de zomermaanden. De kinderen kunnen zich prima vermaken op de glijbanen. 

🚶 De meest geschikte wandeling met de kinderen in de Franse Alpen?

Er is ruime keuze aan familiewandelroutes in de Franse Alpen. Combineer een van deze routes met een heerlijke picknick onderweg. Gegarandeerd een geslaagde dag. 

🏡 De meest familie vriendelijke accommodatie in Les Portes du Soleil?

De ruime appartementen van Oasis Les Portes du Soleil zijn geschikt voor een verblijf met de hele familie. De appartementen beschikken over meerdere badkamers en slaapkamers.