Oasis Les Jardins | Les Sables d'Olonne, Vendée

Avoriaz

Het gezellige skistation Avoriaz

Avoriaz is een van de 14 skistations van Portes du Soleil. Het dorp ligt centraal en op een hoogte van 1.800 meter, hierdoor kunt u alle omringende dorpen van Portes du Soleil gemakkelijk bereiken. Ook grenst het dorp aan Zwitserland en kunt u te voet over de grens naar Zwitserland gaan. De omgeving van Avoriaz is prachtig om doorheen te wandelen door de vele flora en fauna, en als u door het berggebied gaat wandelen is de kans groot dat u berggeitjes tegenkomt. Avoriaz is geheel autovrij, wat zorgt voor een veilige omgeving voor kinderen. Wel rijden hier de arrensleeën zo door de straat, wat voor mooie plaatjes en een sfeervol winters gevoel zorgt.

Ontdek de omgeving

Vanaf Avoriaz heeft u een mooi uitzicht over de Mont Blanc doordat het dorp zo hoog ligt. Voor wintersporters is Avoriaz een perfecte plek om heen te gaan, met maar liefst 5 funparks kunt u meer uitdagingen zoeken. Verder zijn er natuurlijk veel pistes in de omgeving om te ontdekken, voor jong en oud. Even geen zin in de kou? Bezoek dan het tropisch zwemparadijs Aquariaz. Met meerdere verwarmde zwembaden en wellness faciliteiten is dit een ontspannend uitje. 

In de zomer kunt u in Avoriaz en omgeving activiteiten doen als golfen, tennissen, paardrijden, klimmen en wandelen. In de winter kunt u er rodelen en schaatsen. Aan après-ski en eetgelegenheden geen gebrek in Avoriaz, geniet van heerlijke diners van lokale producten of neem een borrel om een actieve dag af te sluiten op het terras.

Ontdek meer...