Oasis Les Jardins | Les Sables d'Olonne, Vendée

Champéry

Het Zwitserse bergdorp Champéry

Champéry is een Zwitsers bergdorpje, gelegen aan de voet van Dents Blanches en Dents du Midi. Door deze ligging in het dal is het een prachtige locatie, omringd door bergen en aan de voet van het Portes du Soleil skigebied. In het dorp is een kabelbaan aanwezig die u binnen een paar minuten naar de eerste pistes brengt. Vanaf hier kunt u verschillende kanten op en verschillende pistes ontdekken.

 

Activiteiten in het dorp en omgeving

Alpinisme is een bekende activiteit in Champéry, dit is het beklimmen van een berg met als doel het bereiken van de top. Dit kost veel moeite, energie en techniek omdat u hiervoor verschillende obstakels moet overwinnen. De berg die hierbij veel beklommen wordt is de Barme, deze is maar liefst 1.492 meter hoog en kent veel verschillende routes waaruit u kunt kiezen. Let op, deze activiteit is niet geschikt voor beginners. Beginners kunnen echter ook klimmen in Champéry, namelijk in de indoor sporthal van het dorp. Hier kunt u leren klimmen op klimmuren, ook kunt u hier zwemmen in het verwarmde binnenzwembad. Andere activiteiten die u kunt doen zijn golfen, mountainbiken en verschillende watersporten als zeilen en kanoën. Ook is de omgeving van Champéry perfect voor mooie wandelingen door de natuurrijke omgeving van het dorp. 

In de avond kunt u in Champéry genieten van fondue of andere culinaire gerechten, bij een van de restaurants of cafés die het dorp heeft.

Ontdek meer...