Oasis Les Jardins | Les Sables d'Olonne, Vendée

La Chapelle

Het pittoreske bergdorp La Chapelle d'Abondance

La Chapelle d’Abondance is een klein, rustig en familievriendelijk bergdorpje. Het heeft een ideale ligging midden in het grote skigebied Les Portes du Soleil, in het dal van Abondance en dichtbij de Zwitserse grens. Er hangt een gemoedelijke sfeer in La Chapelle d’Abondance; de lokale bevolking is zeer vriendelijk en op de achtergrond hoort u de bellen van de vrolijke Alpen koeien rinkelen. In dit rustige dorp is Oasis Les Portes du Soleil gevestigd. Vanuit uw appartement heeft u een prachtig uitzicht over de bergen, de skipistes en het oude kerkje.

Activiteiten in de omgeving

La Chapelle d’Abondance is de perfecte plek voor langlaufers. Vallée d’Abondance kent maar liefst 25 kilometer aan loipes en biedt 9 verschillende routes aan met meerdere moeilijkheidsgraden. Alle routes lopen langs de rivier de Dranse en liggen verspreid over de dorpen Abondance, La Chapelle d’Abondance en Châtel. Naast langlaufen kunt u ook goed paragliden in Chapelle d’Abondance, het uitzicht is adembenemend vanuit de lucht. Ook is er een rodelbaan en kunt u een ritje maken met de hondenslee. 

In de zomer is er ook genoeg te beleven in La Chapelle d’Abondance, zo ligt het bergdorp op ongeveer een uur rijden van het bekende meer van Genève. Hier kunt u zwemmen en genieten van de prachtige natuur. Verder is de omgeving van het dorp perfect voor mountainbike tochten en uitdagende hikes. Op zoek naar nog meer spanning? Ga dan raften op de rivier of beklim de bergen onder begeleiding van een gids. Het dorp kent een goede gastronomie met meerdere restaurants en barretjes waar u terecht kunt voor een heerlijke lunch of diner. Hier worden de heerlijkste Savoyaardse spijzen en lokale kazen geserveerd en kunt u genieten van culinaire hoogtepunten.

Ontdek meer...