Oasis Les Jardins | Les Sables d'Olonne, Vendée

Les Gets

De duurzame visie van Les Gets

Les Gets is een klein bergdorpje waar ze veel waarde hechten aan duurzaamheid. Zo besteden ze ook veel aandacht aan duurzaam toerisme omdat ze erg bewust zijn van het effect dat toerisme heeft op de natuur. Les Gets is een veel bezochte wintersport bestemming, waardoor hier in de winter met name veel toerisme is. Hierdoor proberen ze het toerisme zo duurzaam mogelijk te maken. Ze beschermen ook de flora en fauna van het gebied, mede omdat het dorp midden in het Unesco Geopark Chablais ligt.

Om de bezoekers bewust te maken van de bescherming van Les Gets zijn er veel acties uitgevoerd in en rond het dorp en skigebied. Les Gets kent duurzame acties op het gebied van milieuvriendelijk vervoer, energie, afval, bestuur, water en natuur. Denk hierbij aan het verhuren van elektrische mountainbikes, afvalophaling, het timen van liften, het opzetten van eco-evenementen, een reservoir voor drinkwater en het plaatsen van openbare informatieborden voor beschermde natuur.

De natuur in de omgeving is prachtig om te ontdekken door de bijzondere landschappen en de vele biodiversiteit die het gebied kent. Les Gets is een modern dorp waar de geschiedenis en historie goed bewaard is gebleven, waardoor het een authentieke uitstraling heeft. Wandel door de sfeervolle en authentieke straten van het dorp en ontdek de ongerepte omgeving.

 

Activiteiten 

Les Gets heeft veel activiteiten te bieden voor jong en oud, het is een kindvriendelijk skioord waar u met het hele gezin kunt genieten. Door de vele faciliteiten en activiteiten vermaakt iedereen zich hier gemakkelijk en er is zelfs een oppasdienst beschikbaar voor de kleinere kinderen. Met maar liefst 71 pistes is het Les Gets - Morzine skigebied erg veelzijdig en is er genoeg uitdaging voor zowel ervaren als onervaren wintersporters. Bij een bezoek aan Les Gets is Alta Lumina zeker een aanrader. Dit unieke parcours kunt u in het begin van de avond bewonderen, als de schemering valt. Wandel door het met verschillende lichtjes en projectoren verlichte bergstation en waan uzelf in een heus sprookjesbos. Ook dit is een duurzame ontwikkeling en alle verlichting komt van duurzame energiebronnen om de kwetsbare natuur te beschermen. Voor een prachtig en panoramisch uitzicht over de Mont Blanc zit u in Les Gets ook goed, bewonder de diepe dalen en hoge bergtoppen. 

Een andere plek waar Les Gets erg om bekend staat is het grote Bike Park, hierdoor is Les Gets dé mountainbike bestemming van Europa. Ze bieden hier veel verschillende uitdagingen aan voor alle niveaus, dit is dus zeker een bezoek waard!

Ontdek meer...