Oasis Les Jardins | Les Sables d'Olonne, Vendée

Wandelen in Châtel

Wandelen in Châtel, een geweldige ervaring

Vanwege zijn geweldige ligging in de Franse Alpen en in de nabijheid van Les Portes du Soleil - het grootste skigebied van Europa - biedt Châtel enorm veel mogelijkheden om heerlijk te wandelen. Er zijn veel verschillende wandelroutes, elk geschikt voor een bepaald niveau. Zo zijn er eenvoudige wandelroutes die slechts één tot enkele uren in beslag nemen, maar er zijn ook tal van routes die meer geschikt zijn voor meer ervaren wandelaars. Al met al dus voldoende activiteiten voor jong- en oud!

Naast de standaard routes, kun je ook wandelen in Châtel met de kinderen of de gehele familie. Er zijn namelijk verschillende thema- en familiewandelingen welke zeker zullen aanspreken tot jouw reisgezelschap. Wil je een echt uitdagende meerdaagse trektocht opzoeken? Neem dan contact op met een professioneel begeleider in het gebied, deze zijn er voldoende. Met (maar ook zonder) gidsen kun je dagen struinen en klimmen in de Franse Alpen vanuit Châtel. Staan jouw wandelschoenen al klaar?

 
 

Omgeven door prachtige wandelroutes

Door de gunstige ligging van Oasis Portes du Soleil stap je jouw luxe appartement uit en kun je direct met de stoeltjeslift. De stoeltjeslift brengt je meteen naar Petit Châtel, waar de volgende ligt je nog hoger op de berg kan brengen. Hier kun je genieten van een heerlijke wandeling op hoogte. Vanzelfsprekend dagen wij je graag uit om de tocht zelf te ondernemen en de stoeltjeslift te laten voor wat het is. Het is de diversiteit van het gebied dat wandelen in Châtel zo enorm aantrekkelijk maakt. Je ziet van alles tijdens het wandelen, van groene bergwanden tot sneeuw, schuren, boerderijen en chaletjes. Een typisch Frans decor; genieten!

Waarom wandelen in Châtel?

Als bovenstaande beargumentatie voor jou nog niet voldoende was, zetten we hieronder de grootste voordelen nog even op een rijtje:

  • Meer dan 90 kilometer gemarkeerde wandelpaden;
  • Breed aanbod: van dagtocht tot een uurtje wandelen, het kan allemaal;
  • Met professionele begeleiding kun je meerdaagse wandeltochten ondernemen;
  • Voor familie en met kinderen is er ook voldoende vermaak door gethematiseerde routes!

Wanneer begint uw avontuur?

Gaat u wandelen in Châtel in de winter? Neem dan uw sneeuwschoenen mee. Het is namelijk ook mogelijk om vanaf de top van de stoeltjeslift nog een heel stuk naar boven te lopen tot aan het uitzichtpunt of zelfs verder tot het hoger gelegen Super Châtel. Langs de route is er volop bewegwijzering aanwezig. Let wel op: vanwege de sneeuwzekerheid van het gebied kan het zijn dat de wandelpaden in de winter onbegaanbaar zijn. Bent u benieuwd naar de routes? Bekijk dan vooral de website van Bergfex!