Olympiaregion Seefeld: paradijs voor klimmers

De Olympiaregion Seefeld en omgeving is zeer geschikt voor de echte klimliefhebbers. In de dorpen Scharnitz en Leutasch vindt u diverse klimmogelijkheden, een waar klimparadijs. Of u nu samen een eenvoudige klimroute zoekt voor het gehele gezin of professioneel wilt sportklimmen het is allemaal mogelijk. Er is een groot aanbod aan mogelijkheden zowel voor beginners als fanatieke klimmers.

Chinese muur in Leutasch

De Chinese muur in Leutasch biedt 176 routes aan in 11 verschillende niveaus. Iedere klimmer vindt hier de juiste route inclusief de optimale omstandigheden. “Puls 2000” in de hoogste moeilijkheidsgraad is de bekendste route. De route vereist kracht en uithoudingsvermogen maar eenmaal boven wordt de inspanning beloond met een prachtig uitzicht.

"Puls 2000: een veelbelovende klimroute" ⛰

  1. Lengte: 22 meter
  2. Moeilijkheidsgraad: 7c+
  3. Behoort tot de 5 ingenieuze klimroutes in Tirol
  4. Meest fotogenieke route in het hele gebied

Klimgebied in Scharnitz

Sinds de zomer van 2019 is er een nieuw klimgebied in Scharnitz. Er zijn in totaal 60 compleet nieuwe routes uitgezet in het Wettersteinkalksteen met goede grip en matige moeilijkheidsgraden (3 tot 7 graden). De routes zijn zowel geschikt voor beginners als voor gezinnen. Er is ook een plek waar u even terug kunt uitrusten met tafels, banken en inclusief fontein voor de nodige verkoeling.

Familieklimgebied “Flämenwandl”

Het klimgebied Flämenwandl is ideaal voor gezinnen en heeft maar liefst 20 verschillende routes tussen de 3 en 6b+ moeilijkheidsgraden. De klimroutes zijn gelegen direct aan de Leutascher Ache. De natuur rondom de routes en de bankjes maken het ideaal voor een gezellige picknick samen met de familie. Ook is er voldoende ruimte voor de kinderen om lekker te spelen.

Klimavonturen in de omgeving van Seefeld

Nieuwe panorama klettersteig Seefelder Spitze

Vanaf juni 2021 is de Olympiaregion Seefeld een nieuw hoogtepunt rijker. De klettersteig laat u genieten van een uniek uitzicht over de hele regio, van de Zugspitze tot het Karwendelgebergte. De panorama klettersteig begint op een hoogte van ca. 1.960 meter en eindigt op 2.220 meter hoogte.

Tijdens de klim overbrugt u een hoogte van 475 meter waarbij de moeilijkheidsgraad vooral in de C-klasse valt met enkele D gedeelten. De beklimming van de nieuwe panorama klettersteig duurt ongeveer 1,5 uur, exclusief de klim en de afdaling. Voor de sportievelingen is de klim vanaf dalstation Rosshütte een aanrader, uiteraard is het ook mogelijk om de lift naar boven te nemen. 

Bekijk de interactieve kaart 🏔

Bekijk de interactieve kaart van de panorama klettersteig.
 
Boek uw vakantie in Seefeld

Ontdek meer...

Pictures Olympiaregion Seefeld/Heinz Zak©