Een paradijs voor klimmers

De regio Seefeld – Tirols Hochplateau en omgeving is zeer geschikt voor de echte klimliefhebber. In de dorpen Scharnitz en Leutasch vindt u diverse klimmogelijkheden en een waar klimparadijs. Of u nu een eenvoudige klimroute zoekt voor het hele gezin of als professioneel wilt gaan sportklimmen, het is allemaal mogelijk. Het Tirols Hochplateau biedt een enorm scala aan mogelijkheden zowel voor beginners als fanatieke klimmers.

 

Klimavonturen in de omgeving van Seefeld

 

1. De Chinese muur in Leutasch

De Chinese muur in Leutasch biedt 176 routes op 11 verschillende niveaus. Iedere klimmer vindt hier de juiste route inclusief de optimale omstandigheden. “Puls 2000” ,in de hoogste moeilijkheidsgraad, is de meest bekende route. Deze trail vereist kracht en uithoudingsvermogen maar eenmaal boven wordt de inspanning beloond met een prachtig uitzicht.

2. Klimgebied in Scharnitz

Er zijn in totaal 60 routes uitgezet in het Wettersteinkalksteen met goede grip en matige moeilijkheidsgraden (3 tot 7 graden). De routes zijn zowel geschikt voor beginners als voor gezinnen. Onderweg vindt u plekken om uit te rusten met tafels, banken en een fontein voor de nodige verkoeling.

3. Familieklimgebied “Flämenwandl”

Het klimgebied Flämenwandl is ideaal voor gezinnen en biedt maar liefst 20 verschillende routes tussen de 3 en 6b+ moeilijkheidsgraden. De klimroutes zijn gelegen direct aan de Leutascher Ache. De natuur rondom de routes en de bankjes maken het ideaal voor een gezellige picknick samen met de familie. Ook is er voldoende ruimte voor de kinderen om lekker te spelen.

4. Panorama klettersteig Seefelder Spitze

Vanaf juni 2021 is de region Seefeld een nieuw hoogtepunt rijker. De klettersteig laat u genieten van een uniek uitzicht over de hele regio, van de Zugspitze tot aan het Karwendelgebergte. De panorama klettersteig begint op een hoogte van ca. 1.960 meter en eindigt op 2.220 meter hoogte.

Tijdens de klim overbrugt u een hoogte van 475 meter waarbij de moeilijkheidsgraad vooral in de C-klasse valt met enkele D gedeelten. De beklimming van de nieuwe panorama klettersteig duurt ongeveer 1,5 uur, exclusief de klim en de afdaling. Voor de sportievelingen is de klim vanaf dalstation Rosshütte een aanrader, uiteraard is het ook mogelijk om de lift naar boven te nemen. 

 

Bekijk de interactieve kaart 

Bekijk de interactieve kaart van de panorama klettersteig.
 

Ontdek meer...

Pictures Olympiaregion Seefeld/Heinz Zak©