Natuurpark Karwendel 

Het beschermde natuurpark Karwendel is uitgeroepen tot het natuurpark van het jaar 2020 en heeft een totale oppervlakte van maar liefst 727 m² met rotsachtige bergformaties en uitgestrekte bossen en weiden. Prachtige ongerepte natuur, rijke flora en fauna en vele diersoorten in een uniek berglandschap. Het natuurpark Karwendel ligt op ca. 20 minuten rijden met de auto vanaf het resort.

"Natuurpark Karwendel: een echte natuurbelevenis" 🌿

Actief in Karwendel

Het natuurgebied is uitstekend geschikt voor wandelingen, mountainbike of e-bike tochten en raften op de rivier de Isar. Van steile hellingen voor de fanatiekelingen tot ontspannen routes langs het helderblauwe water van de Isar. Gegarandeerd plezier voor ieder niveau en voor jong en oud.

Oorsprong van de Isar rivier

De Isar rivier is de op drie na grootste rivier van de regio Beieren. In het Karwendelgebergte, net achter de Oostenrijkse grens op het hoogplateau van de regio Seefeld, stroomt het heldere water uit drie bronnen. De bron van de Isar ligt in het gebied Scharnitz in Tirol, omgeven door het machtige bergmassief van de Karwendel. 

De weg naar de bron van de Isar, kan vanuit Scharnitz te voet, op de fiets of op de e-bike worden afgelegd. Het kristalheldere blauwe water begeleidt u door het indrukwekkende Hinterautal. Bij de bron van de Isar zijn er talrijke waterstromingen, die het hele jaar door levendig stromen. U vindt er ook een mooie rustplaats.

Ontspannen in Karwendel

Na de nodige inspanningen wordt het ook tijd om te ontspannen. Kom tijdens een intensieve hike- of mountainbiketocht tot rust op een zonneterras bij een van de gezellige berghutten. Geniet van de Tiroolse specialiteiten met een prachtig weids uitzicht over de regio.

 
 

Ontdek meer...

© Pictures Olympiaregion Seefeld/Stefan Wolf