De 5 mooiste wandelroutes van Goeree-Overflakkee

Wanneer u bij Oasis Punt-West verblijft zijn de wandelmogelijkheden eindeloos. Het strand, het bos, een moeras, sfeervolle dorpen en unieke natuurgebieden. Zeeland ligt op steenworp afstand en ook daar kunt u fantastisch wandelen. Omdat er zoveel prachtige routes en natuurgebieden zijn hebben wij de 5 mooiste wandelroutes van Goeree-Overflakkee voor u verzameld. Vanaf het resort bent u in een mum van tijd op één van de volgende wandelpaden:

  • Natuurmonumenten
  • Prachtige bunkers
  • Bijzondere flora & fauna
  • Moerassen
 

#1. De Kwade Hoek

De Kwade Hoek op Goeree in het deltagebied is een van de mooiste overgangen tussen duin en zee, met een actieve slufter en een weids aanliggend strand. Dit gebied is in beheer bij Natuurmonumenten en leent zich voor prachtige wandelingen door de omgeving. Ga op avontuur langs onverharde wandelpaden en ontdek een enorme diversiteit aan vogels en tot wel 300 soorten planten. De Kwade Hoek is voor velen een belangrijk broedgebied. Dit gebied werd vroeger ‘de kwaaien hoek’ genoemd door schippers vanwege de zandbanken en forse stromingen voor de kust. Bekijk hier de wandelroute.

#2. Scheelhoekbos

Voor een bijzonder uitzicht is het Scheelhoekbos een echte aanrader. Het bos ligt namelijk naast een groot rietmoeras en doordat het bos veel hoger ligt dan het moeras geeft dit een prachtig beeld. Het scheelhoekbos is een rustig vogelreservaat van riet- en grasland met prachtige watergeulen. Tijdens de winter is dit een favoriete plek voor ganzen en gedurende het voorjaar broeden hier weidevogels. Bekijk de locatie van dit gebied.

Ontdek de natuur rondom Oasis Punt-West

#3. Bunkerroute

Waan uzelf terug in de geschiedenis van de Grevelingen tijdens een wandeling door de bunkerroute van recreatiegebied De Punt. Onderweg komt u langs verschillende informatie borden die u wegwijs maken door het gebied. Zo kunt u lezen welke flora en fauna er in het gebied leven en wat de oorspronkelijke functies van de bunkers waren. Heeft u altijd al willen weten hoe een bunker er vanbinnen uitziet? Ook dat is mogelijk onder begeleiding van een gids. Binnen in de bunker die bestaat uit 2,5 meter dikke muren waant u zich 70 jaar terug in de tijd.

U leert meer over de achtergrond van Goeree-Overflakkee tijdens de Tweede Wereldoorlog. De rondleidingen zijn enkel in de maanden april tot en met september beschikbaar vanwege vleermuizen die de overige maanden overwinteren in de bunkers.

#4. Goedereede

Maak een wandeling door het historische centrum van Goedereede dat op de kop ligt van Goeree. De naam betekent ‘veilige haven’. De stad nam dan ook een belangrijke plaats in gedurende de Middeleeuwen. Het was een belangrijke handelsplaats met stadswallen. De stad heeft leuke bezienswaardigheden waar u langs kunt wandelen. De Toren van Goedereede, de Hervormde kerk, de molen en de haven zijn stuk voor stuk prachtig. Ook zijn er tal van rijksmomumenten te vinden in Goeree.

Hotel de Gouden Leeuw uit 1480 is ook zeker een bezoekje waard net als De Barakken, die nog uit de Franse tijd komen en de Achterstraat, dit is een van de weinig overgebleven ‘schurenstraten’ van Nederland.

#5. Schurvelingenroute

Maak een prachtige wandeling met het hele gezin langs de schurvelingen die u vindt op de kop van Goeree. Schurvelingen ofwel zandwallen werden in de Middeleeuwen gebruikt om het stuivende zand tegen de houden en het vee binnen te houden. Ondanks dat veel schurvelingen inmiddels zijn verdwenen komt u tijdens deze route nog langs verscheidene schurvelingen rondom Ouddorp. In natuurgebied De Kleistee bijvoorbeeld loopt u een mooie wandelroute van 11 kilometer.

Boek uw verblijf in de natuur

🌳 Wat is een mooie wandelroute op Goeree Overflakkee?

De Bunkerroute nabij Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort is een prachtige wandelroute die begint bij Natuurgebied De Punt. De route is gemarkeerd met pijltjes en informatieborden zodat u deze gemakkelijk zelfstandig kunt bewandelen. Laat u verrassen door de natuur en de bijzondere bunkers.

🏖 Welke wandelroute loopt langs het strand?

De wandelroute door de Kwade Hoek is zeer divers en neemt u mee langs bos, duin, zee en een schitterende slufter. Spot de vele vogels en kom helemaal tot rust. Uw fiets of auto parkeert u bij de parkeerplaats van de Kwade Hoek.

🚶🏼‍♂️ Wat is een goed startpunt voor wandelroutes in Goeree Overflakkee?

De Kop van Goeree is een natuurgebied op het eiland Goeree-Overflakkee. Vanuit hier kunt u starten aan diverse wandelingen in de omgeving. Dit gebied is bijna 60 hectare groot dus er is altijd een geschikte wandelroute voor u te vinden. De wandelpaden zijn aangegeven middels bordjes.

👶 Welke wandelroutes zijn ook geschikt voor kinderen?

De Bunkerroute is met 1km zeer geschikt om te wandelen met kinderen. Wandel over en langs de vele bunkers en kom meer te weten over de geschiedenis van Goeree-Overflakkee