De 5 mooiste stranden nabij Ouddorp

In de omgeving van Oasis Punt-West zijn meerdere stranden te vinden. Van grote toeristische stranden tot kleinschalige natuur stranden. Dit komt door de ligging van Oasis Punt-West aan de kust en dichtbij de provincie Zeeland, maar ook de stranden die wat verder naar het noorden liggen zijn makkelijk te bereiken. Wij hebben voor u de mooiste 5 geselecteerd.  

#1 Ouddorp

Ouddorp heeft vier stranden waar u uit kunt kiezen; Kuststrand Brouwersdam, Kuststrand Vuurtoren, Kuststrand Flauwe Werk en Strand Noord. Al deze stranden samen zorgen voor maar liefst achttien kilometer aan strand, er is dus altijd wel een plekje te vinden. Voor de meeste voorzieningen kunt u het beste naar Kuststrand Brouwersdam gaan, deze is hierom het populairst. Het strand ligt dichtbij een dorp, dat alleen gescheiden wordt van elkaar door een duinenrij. Wat ook een pluspunt is, zijn de gratis parkeergelegenheden die u er overal vind.  

#2 Renesse

In de Zeeuwse badplaats Renesse is het strand maar liefst 17 kilometer lang en krijgt het de meeste zonuren van Nederland. Doordat het strand zo lang is, is er altijd wel ergens een plek te vinden om uw handdoek neer te leggen. Een perfect strand dus voor een dagje luieren en zonnen op het strand. Wanneer u na een dag zwemmen, schelpen zoeken en zonnen toe bent aan iets te eten of drinken zijn er genoeg strandpaviljoens aanwezig. De meeste strandpaviljoens hebben een terras met uitzicht op de Noordzee en een menukaart met onder andere verse vis specialiteiten.  

#3 Kijkduin

Kijkduin is een kleinschaliger strand waar u kan genieten van de rust in de duinen, drankjes op de terrassen en uiteraard de warme zon op het zand. Kijkduin is onderdeel van een lange kustlijn waar u langs kunt wandelen of fietsen. Er zijn bijvoorbeeld georganiseerde wandeltours die in meerdere etappes van de Hoek van Holland tot Zandvoort lopen, maar u kunt natuurlijk ook zelf gaan wandelen en de omgeving ontdekken. Voor wie geen zin heeft in wandelen is er ook een winkelcentrum op steenworp afstand.  

#4 Burgh-Haamstede 

Het strand van Burgh-Haamstede staat bekend als een van de rustigste en mooiste stranden van Nederland. Het strand ligt op het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland. Het strand ligt in een van de zonnigste gebieden van Nederland en is zeventien kilometer lang. Vooral in de zomermaanden worden hier veel activiteiten georganiseerd, waaronder wandeltochten naar de meeuwenkolonie en toeristenmarkten. Ook hier kunt u gemakkelijk parkeren aan de Strandweg bij een van de strandopgangen.  

"Lekker een dagje uitwaaien op het strand..." 

#5 De Kwade Hoek

Bij het natuurgebied De Kwade Hoek ligt ook een rustig natuurstrand. Tot begin vorige eeuw lag het complete natuurgebied nog onder water. Het natuurgebied heeft deze naam gekregen door dat er vroeger vissers voeren en toen de vaargeul verzandde de stroming erg verraderlijk werd. Zo heeft de plek de benaming de ´kwaaie hoek´ gekregen. Bij vloed stroomt het water nog diep het gebied is en het is er vrijwel altijd erg drassig, stevige wandelschoenen of laarzen zijn dus zeker een aanrader. Het gebied is alleen toegankelijk van 16 juli tot 14 maart, buiten die tijd broeden er vogels in het gebied want dan is het broedseizoen.  

Boek nu uw verblijf
 

🐕 Zijn er honden toegestaan op de stranden?

Dit verschilt per strand en tijd. Sommige stranden hebben bepaalde uren waarin honden toegestaan zijn op het strand en bij andere stranden is het nooit toegestaan. Bij Oasis Punt-West vindt u huisdiervriendelijke accommodaties

🏄 Wat voor activiteiten zijn er op het strand te doen?

Bij veel stranden vallen verschillende activiteiten te doen zoals surfen of blow karten. Ook bij Oasis Punt-West kunt u verschillende watersporten beoefenen. 

🚴 Hoe kan ik de stranden bereiken? 

Het makkelijkste is om met de auto er naar toe te rijden, maar een paar stranden liggen ook wat dichterbij en hier kunt u dus ook op de fiets naar toe. Fietsen zijn te huren bij de receptie van Oasis Punt-West. 

🔔 Waar kan ik meer informatie krijgen over de omgeving? 

Als u nog meer informatie wilt over wat er allemaal te doen is in de omgeving, kunt u terecht bij de receptie van Oasis Punt-West. Hier helpen wij u graag verder.