5x must-sees van Goeree-Overflakkee

Dankzij de prachtige ligging van Oasis Punt-West op het eiland Goeree-Overflakkee valt er genoeg te zien en te beleven in de omgeving. Bent u benieuwd wat u zoal kunt doen op en rondom het eiland? Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de zeehondenopvang of struin door de gezellige straatjes van Ouddorp en Goedereede. 

 
  • Ouddorp
  • Goedereede
  • Zeehondenopvang A Seal
  • Natuurgebieden

#1. Ouddorp

Ouddorp is een dorp en badplaats gelegen op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee. Tot Ouddorp behoort een prachtig strand met de Westhoofd vuurtoren waar u terecht kunt voor een heerlijke stranddag of een wandeling rond de vuurtoren. Het dorp heeft ook veel te bieden, van gezellige terrasjes tot oude straatjes en leuke winkeltjes. U vindt Ouddorp op slechts enkele minuten van het resort. 

#2. Goedereede

U vindt de historische en pittoreske stad Goedereede op de kop van Goeree. Goedereede diende vroeger als belangrijke handelsplaats met stadswallen. Dit oude vestingstadje is wellicht de allermooiste van Nederland. In de omgeving zijn er diverse mooie wandelroutes zoals de Kwade Hoek of de duinen van het Noordzeestrand. Het stadje zelf is rijk aan tal van terrassen, restaurants en hotels waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. Tijdens de zomermaanden zijn er verschillende markten waar de cultuur van Goedereede naar voren komt. 

#.3 A Seal in Stellendam

Er zijn veel zeehonden te vinden in de omgeving van Oasis Punt-West. Het komt regelmatig voor dat jonge en gewonde zeehonden extra verzorging nodig hebben. Bij A Seal in Stellendam worden zeehonden tijdelijk opgevangen tot zij weer zelfstandig in het wild kunnen leven. Bij A Seal leert u alles over de zeehonden en hun leefgebied ook zijn er regelmatig exposities rond de thema’s milieu en natuur. Leuk voor de kinderen: word zeehondenverzorger voor 1 dag of ga met het hele gezin op zeehonden safari op de Oosterschelde. 

#4. Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee zijn te vinden tussen Herkingen en Goedereede en het gebied wordt begrensd door het Grevelingenmeer. Het natuurgebied bestaat uit prachtig gevarieerde natuur van grond en water dat rijk is aan uiteenlopende flora en fauna. Heel het jaar door vindt u hier grazende Heckrunderen en Fjordenpaarden. Tijdens ze zomermaanden kunt u dit gebied verkennen met een excursiewagen onder begeleiding van een ervaren gids. Meer informatie hierover is te vinden bij de VVV van Goeree.

''Tip: word zeehondenverzorger voor een dag bij A Seal Stellendam''🌊

#5. De Brouwersdam

De Brouwersdam komt op de tweede plaats als we praten over de grootste Deltawerken. De Brouwersdam speelt dan ook een grote rol in het tegenhouden van krachtige golven en hoogwater. De dam verbindt Goeree met Schouwen-Duivenland en is 6,5 kilometer lang. Maar de Brouwersdam biedt tevens een recreatieve functie; het is dé plek voor liefhebbers van watersport. Een bezoekje aan surf- en zeilcentrum Brouwersdam mag dan ook niet ontbreken tijdens uw verblijf. 

 

Vond u dit leuk om te lezen? Vergeet u dan niet aan te melden voor de Oasis Resorts nieuwsbrief, voor nog meer maandelijkse reisinspiratie!

 

Wat is er te doen in Goeree-Overflakkee?

In Goeree-Overflakkee valt er genoeg te beleven. Dankzij de gunstige ligging van Oasis Punt-West aan het Grevelingenmeer en dichtbij de Noordzee kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen.

Welke stranden zijn er in de buurt?

Uw verblijf bij Oasis Punt-West is direct aan het Grevelingenstrand. Ook kunt u naar het strand van Ouddorp waar u de vuurtoren Westhoofd vindt.

Waar kan ik wandelen in Goeree-Overflakkee?

De Kop van Goeree is een natuurgebied op het eiland Goeree-Overflakkee. Vanuit hier kunt u starten aan diverse wandelingen in de omgeving. 

Welke activiteiten zijn leuk met kinderen?

Uw kinderen kunnen zich heerlijk uitleven tijdens uw verblijf op ons resort. Ook zijn er in de omgeving tal van leuke kinderactiviteiten. Zoals een bezoekje aan zeehondenopvang A Seal.