Deltapark Neeltje Jans; het themapark van Zeeland

Het Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Onze gasten komen zelfs uit Rusland, China en Amerika. Vandaar dat de Deltawerken in de wereld bekend zijn. De Deltawerken zijn gebouwd om Nederland te beschermen tegen het water. Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel en het is dus van levensbelang om onze inwoners goed te beschermen tegen het water.

In 1953 was er een grote watersnoodramp die veel mensen het leven kostte. In Nederland hebben we afgesproken dat dit niet meer mag gebeuren. Het resultaat zijn de Deltawerken die alle verbindingen met zee indien nodig kunnen afsluiten.  De kans dat een deel van Nederland overstroomt is nu minder dan 1 x per 4.000 jaar.

Voor de gasten zijn er in het Deltapark Neeltje Jans tentoonstellingen, rondleidingen en films die een goede indruk geven van deze bijzondere Deltawerken. Het park is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, van 1 november tot 1 april is het alleen in de weekenden geopend.

Ontdek Deltapark Neeltje Jans

  • Zeehonden en bruinvissen spotten
  • Shows voor het hele gezin
  • Waterspeelplaats
  • Blue reef aquarium
 
Deltapark Neeltje Jans

Ontdek meer activiteiten..