Middelburg

Als u op zoek bent naar een grotere stad om te bezoeken, sla dan zeker Middelburg niet over. Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland en heeft een rijke geschiedenis. Wanneer u geïnteresseerd bent in historie, is deze monumentale stad met veel historische gebouwen zeker een aanrader. De stad heeft een ruime binnenstad en een mooie abdij waar het provinciebestuur in gevestigd zit. 

Tegenwoordig is Middelburg een gezellige en levendige stad waar veel te doen en te zien is. Bewonder de mooie grachtenpanden, het oude stadhuis en loop door de slingerende steegjes. Breng een bezoek aan de toren de ‘Lange Jan’, deze prachtige abdijtoren is niet te missen midden in het centrum van Middelburg. Het is een van de monumenten van Middelburg en het is mogelijk om de toren te beklimmen. Het kost even wat inspanning maar het is zeker een aanrader om te doen. Na de 207 traptreden heeft u een prachtig uitzicht over de stad, bij heel helder weer kunt u zelfs de omliggende Zeeuwse eilanden zien. De toren staat in de top tien van de hoogste torens in Nederland met maar liefst 90,5 meter hoogte. 

In Middelburg kunt u ook goed winkelen, de stad staat bekend om het grote winkelaanbod. Ga vooral ook even langs een bakkerij en proef een bolus, een regionale lekkernij. Voor andere Zeeuwse specialiteiten kunt u aanschuiven bij een van de restaurants, op de menukaarten staan vaak genoeg Zeeuwse specialiteiten zoals de Zeeuwse mosselen.

Ontdek meer steden & dorpen