Vlissingen

Vlissingen ligt op ongeveer een uur rijden van Oasis Punt-West en staat bekend om de langste zeeboulevard van Nederland. Hier kunt u heerlijk overheen wandelen, er zitten hier meerdere terrassen, eettentjes en restaurants aan gevestigd waar u wat kunt eten of drinken. Loop direct vanaf de boulevard het strand op om even heerlijk uit te waaien. Vanaf het strand en de boulevard van Vlissingen kunt u de grote zeeschepen goed voorbij zien komen, ze varen namelijk erg dicht aan de kust waardoor u goed zicht hebt op de imposante schepen. Het windorgel die op de boulevard staat hoort u van verre al spelen, aangezien het aan de kust bijna altijd wel waait. 

Historie

Aan het eind van de boulevard staat een standbeeld van Michiel de Ruyter en hier vind u ook meteen de Kazematten. Dit is een monument in een monument, het ligt namelijk in het Keizersbolwerk en is onderdeel van de vestingwerken. Deze plek werd veel gebruikt ter verdediging van vijandige aanvallen, dit was een geliefde strategische plek om te veroveren. Momenteel zit er een MuZEEum in, hier kunt u zelf terug in de tijd gaan en de geschiedenis ontdekken. Het Arsenaal is ook een aanrader om te bezoeken wanneer u in Vlissingen bent, dit piratenpark en zeeaquarium is leuk voor zowel jong als oud. Leer alles over piraten en speel zelf piraat, of bekijk de prachtige vissen in de grote aquaria van de Noordzee vissen collectie

Ontdek de natuur

Voor een mooie wandeling door de duinen kunt u veel kanten op in Vlissingen, met meerdere stranden en duinenrijen heeft u keuze genoeg. Ook over de duinen fietsen is een aanrader, het uitzicht over het strand is waanzinnig mooi. Wilt u een boottocht maken? Ga dan met de voet-fietsveer, een veerpont voor alleen voetgangers en fietsers, van Vlissingen naar Breskens. Vanaf de boot heeft u een mooi uitzicht over de boulevard van Vlissingen. Eet in Breskens verse vis in de haven en geniet van een dagje daar, om vervolgens weer met de voet-fietsveer terug naar Vlissingen te gaan. Een leuk dagje uit!

Ontdek meer steden & dorpen