De mooiste wandel- en fietsroutes

Bij Oasis Punt-West geniet u van prachtige omringende natuur. Zo liggen de luxe strandvilla’s en hotelstudio’s van het resort binnen natuurgebied ‘De Punt’ waarvandaan mooie wandelroutes gelopen kunnen worden. Loop bijvoorbeeld door uitgestrekte polders, op adembenemende stranden en langs magnifieke waterpartijen. 

De flora en fauna die te vinden zijn in de natuur maken de wandeltocht alleen maar nog unieker. Daarnaast zijn er vanaf Oasis Punt-West ook fantastische fietsroutes te rijden. Zo komt u wondermooie tulpenvelden in het voorjaar tegen in Oude-Tonge. Maar kunt u ook even pauzeren bij een van de gezellige strandpaviljoens. 

Waarom Oasis Punt-West?

  • Eco resort middenin natuurgebied
  • Premium strandvilla's
  • Hotelstudio's aan het water
  • Direct aan het Grevelingenmeer

Ontdek de wandelroutes vanuit Oasis Punt-West

Vanuit Oasis Punt-West en omgeving zijn er verschillende interessante wandelroutes te lopen. Denkt u bijvoorbeeld aan de Bunkerroute, waar maandenlang gegraven is om de bunkers onder de duinen vandaan te toveren. Deze route is ongeveer 1 km lang, waarbij informatiepanelen aanwezig zijn waar de functies van de bunkers en de aanwezige flora en fauna op geschreven staan.  

Daarnaast kunt u ook De Kleistee ontdekken, waar alle oude landschapskenmerken nog in terug te vinden zijn;

  • Zandwallen met greppelstructuren (schurvelingen),
  • Akkercomplexen (haaygemeten),
  • Elzenmeeten,
  • Poelen en welen

​Al deze unieke eigenschappen maken dit landschap rijk aan karakteristieke elementen. Hier zijn twee routes te lopen, namelijk de Schurvelingenroute (11 km) en de Zeedorpenroute (23 km).

 
 
Wandelroute Bunkerroute
Wandelroute 'Bunkerroute'

Ontdek de fietsroutes vanuit Punt-West

In de buurt van uw luxe vakantiehuis kunt u heerlijke fietsroutes ervaren op de vele fietspaden en landweggetjes die het gebied aanbiedt. Ontdek de prachtige Bever-routes van 33 km tot wel 88 km lang. Fiets een cultureel rondje van de Kop van Goeree (36 km) of ga op zoek naar de historie en prachtige natuurgebieden van Goeree-Overflakkee (55 km).
Bij de receptie kunt u terecht voor het huren van fietsen om zo het mooie Goeree-Overflakkee te ontdekken. Wij bieden u een breed assortiment aan fietsen aan. U kunt bij ons terecht voor het huren van normale fietsen, mountainbikes, elektrische fietsen en kinderfietsen. Tevens hebben wij kinderzitjes in de verhuur. Zo is iedereen in staat, van jong tot oud, om er lekker op uit te trekken bij uw verblijf op resort Punt-West.

Op sommige momenten kunt u ook deelnemen aan excursies die worden georganiseerd in verschillende wandel- en fietstochten. Kijkt u voor de zekerheid even op de VVV Goeree-Overflakkee website voor het actuele aanbod of vraag het aan onze eigen kennisrijke receptionisten. Zij helpen u graag.

 
 
Fietsroute Cultureel rondje van de Kop van Goeree
Fietsroute 'Cultureel rondje van de Kop van Goeree'