De leukste activiteiten van Ouddorp

Dankzij de heerlijke ligging van Ouddorp dichtbij strand, duin en bos valt er altijd voldoende te beleven. Naast dat u prachtige wandel- en fietstochten kunt maken in de natuur leent de omgeving zich ook voor tal van watersporten. Breng een bezoekje aan de Brouwersdam en neem bijvoorbeeld surfles. Ook biedt het centrum van Ouddorp voldoende vertier, wij hebben de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet:

  • Watersportactiviteiten
  • Uitgerekte stranden
  • Monumentale gebouwen

#1. Watersport

Voor watersport bent u in Ouddorp aan het juiste adres. Wist u dat Ouddorp het schoonste strand heeft van Nederland? Bij Natural High kunt u terecht voor tal van watersportactiviteiten voor het hele gezin. Of u nu wilt surfen, kayaken, suppen, het kan allemaal. De Brouwersdam is bij uitstek een geliefde plaats voor windsurfers. Doet u het liever iets rustiger aan? Het resort van Oasis Punt-West is gelegen aan het Grevelingenmeer. U kunt uw eigen boot meenemen of een boottocht over het Grevelingenmeer boeken, wie weet spot u wel een zeehond.

#2. Wandelen en fietsen

De omgeving van Ouddorp leent zicht voor heerlijke fiets- en wandeltochten. Er zijn diverse natuurgebieden rondom en midden in Ouddorp zoals natuurgebied De Punt en natuurgebied de Kleistee. De Kop van Goeroe is niet alleen heerlijk om te fietsen, ook kunt u hier prachtige wandelingen maken en plekjes bereiken waar u alleen te voet geraakt. Laat u verrassen door bunkers, duinpannen en een bijzonder uitzicht over zee. Dankzij de aangegeven pijltjes en informatieborden kunt u het hele gebied gemakkelijk verkennen en wijzen de routes die u kunt lopen zich vanzelf.

#3. Geitenboerderij de Mèkkerstee

Altijd al een sfeer willen proeven bij het boerenleven? Dat kan bij geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp. Neem een kijkje in dit prachtige familiebedrijf. Toegang tot de geitenboerderij is gratis. Leer alles over de kaasmakerij, begroet de geiten en laat uw kinderen heerlijk uitleven in de speeltuin van het boerenerf. Voor een hapje en een drankje bent u ook aan het juiste adres bij de Mèkkerstee. Proef het zelfgemaakte ijs of schuif aan voor een pannenkoek of appeltaart in het restaurant.

#4. Centrum van Ouddorp

Vanaf Oasis Punt-West bent u in een mum van tijd in het sfeervolle centrum van Ouddorp. Struin door de gezellige oude straatjes of bezoek de lokale markt op dinsdag. Naast een leuke winkelstraat beschikt Ouddorp ook over tal van bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld de dorpskerk, twee molens, oude fabrieken, het raadhuis, de vuurtoren en diverse monumentale gebouwen. Het bekendste gebouw van Ouddorp is een typische Ouddorpse boerderij uit 1659 genaamd ‘Het Blaeuwe Huus’

''Het strand van Ouddorp is het schoonste strand van Nederland''

#5. RTM Museum

Maak een ritje met de historische tram en geniet van de omgeving. Een leuk uitje voor het hele gezin. De tram vertrekt vanaf het RTM museum en passeert het resort van Oasis Punt-West. De spoorbaan loopt langs het resort. Het museum bestaat uit diverse locomotieven en treinstellen. Het Rijdend Tram Museum voert over de Brouwersdam en weer terug, de heen en terugrit duurt in totaal een uur.  

Boek uw luxe verblijf in Ouddorp

🌊 Wat is er te doen in Ouddorp?

In Ouddorp valt er genoeg te beleven. Dankzij de gunstige ligging van Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort aan het Grevelingenmeer en dichtbij de Noordzee kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen in Ouddorp.

🏖 Welke stranden zijn er in de buurt?

Uw verblijf bij Oasis Punt-West is direct aan het Grevelingenstrand. Ouddorp beschikt over zo’n 16 duinovergangen waarover je het strand kunt bereiken en parkeren is gratis. Tip: Strand Brouwersdam, Strand Vuurtoren en Strand Noordweg. 

🌳 Waar kan ik wandelen in Ouddorp?

De Kop van Goeree is een natuurgebied op het eiland Goeree-Overflakkee. Vanuit hier kunt u starten aan diverse wandelingen in de omgeving. 

👶 Welke activiteiten zijn leuk met kinderen?

Uw kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in de natuur rondom Ouddorp. Ook zijn er in de omgeving tal van leuke kinderactiviteiten. Neem bijvoorbeeld de RTM tram over de Brouwersdam of breng een bezoekje aan geitenboerderij De Mèkkerstee.