Reisverhaal van Daphne | "Wakker worden door de bellen van alpenkoeien."

Daphne (24) uit Utrecht bezocht in juni 2019 Mountain Wellness Resort Oasis Abondance voor een zakelijke trip. Haar reisverhaal toont de glorie van het skigebied 'Les Portes du Soleil' in de zomer.

Uw leukste activiteit
"Het leukste vond ik het gebied Les Portes du Soleil verkennen te voet. In de zomermaanden zijn de liften in Châtel (Pré la Joux) geopend. We gingen met de stoeltjeslift naar boven en verkende het prachtige berglandschap met een stevige wandeling. Niet alleen de liften, maar ook de restaurants op de berg zijn geopend. Niets is fijner dan na een lange wandeling aanschuiven voor een goede Franse lunch. Lunchtip: Ik heb genoten van een heerlijke Croque Monsieur."

Reisverhaal van Daphne - omgeving van Abondance
 

Uw mooiste plek
"Lac des Plagnes, een prachtig meer middenin de bergen. Na een autorit van ca. 20 minuten over de bergwegen kwamen wij aan bij het meer. Een prachtige uitkijkplek, maar zeker ook de moeite waard voor een mooie wandeling rondom het meer."

Uw beste restaurant
"Een kennismaking met de Franse keuken kan het beste in restaurant Les Cornettes in La Chapelle d'Abondance. Op 5 minuten rijden met de auto vanaf het appartement ligt het gezellige traditionele familierestaurant. Proef de heerlijke Franse specialiteiten en sluit af met een selectie van Haute Savoie kazen. De inrichting en het personeel maakt het een hele belevenis. Echt de moeite waard!"

Uitzicht in de vallei
 

Uw mooiste herinnering
"Het wakker worden door de klinkende bellen van de vrolijke Alpenkoeien die lekker staan te grazen op de groene weides. Vervolgens op het terras genieten van een ontbijt met verse broodjes en een goed kop koffie met een prachtig uitzicht over de Abondance Vallei. Een perfecte start van de dag in de Franse Alpen."

Uw tips voor vakantiegangers
"Ga er op uit en ontdek de prachtige omgeving van Oasis Abondance. Met de auto kunt u vele mooie locaties bezoeken zoals: het meer van Geneve, Lac Des Plagnes, karakteristieke dorpjes en proef de heerlijke Franse specialiteiten. Voor jong en oud, voldoende vermaak!"

Het uitzicht vanaf ons balkon